Voor een schoolproject kregen wij de kans om een spel te ontwerpen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Wij werden ingedeeld in groepen en kregen een uitgangspunt toegewezen. Voor de projectgroep waar ik werd ingedeeld was het belangrijk dat de doelgroep zou leren over geldzaken.

Het spel hier onder heet Roadtrippers. Iedere speler krijgt eerst een opdrachtkaartje, hier staat op in welk land ze moeten beginnen, waar ze heen moeten en waar ze rekening mee moeten houden. Er zijn 3 verschillende meters waar je rekening mee moet houden: Geld, Energie en Kilometers. Per kaartje kan het uiteindelijke doel verschillen. Op het ene kaartje kan staan dat er 10000 kilometers behaald moeten worden bijvoorbeeld en op het andere kaartje staat dat ze 500 euro over moeten houden als ze zijn aangekomen op hun bestemming.

Van het onderstaand spelbord heb ik de kaart en achtergrond vormgegeven, de invulling van de kaart, legenda en logo zijn door andere teamleden ontworpen
Dit is de poster die gebruikt is voor de eindpresentatie. Ik heb de elementen bij elkaar gezet en de poster ingedeeld. Het logo en de iconen zijn gemaakt door andere teamleden.
De speelkaartjes zijn ontwikkelt in samenwerking met een teamlid.
Roadtrippers
Published:

Roadtrippers

Published: