Rik van den Hurk's profile

Noor Brabants Museum app

FLIP, de app. Dit was in opdracht van het Noord-Brabants Museum. Zij wilde graag een nieuwe vorm van interactie tussen bezoekers en de kunstwerken. Elke projectgroep kreeg één bepaalde ruimte toegewezen waar zij hun concept toe moesten passen. Mijn projectgroep kreeg een ruimte helemaal gevuld met schilderijen en daar hebben wij ons concept ook op gebaseerd.

Wij hadden besloten iets te doen met de achterkant van schilderijen, omdat je die meestal niet ziet, maar deze bevatten wel veel informatie. Hier moest ook een app bij gemaakt worden. Hier was ik mede verantwoordelijk voor.
Hier boven twee screenshots van de app. Mijn idee was dat je een schilderij zou kunnen scannen en dat je dan alle interessante elementen zou kunnen zien en selecteren. Waarna je vervolgens meer informatie kreeg over dit element. Dit had echter nog niet genoeg te maken met de achterkant van het schilderij. Dit idee is uiteindelijk wel gebruikt voor het prototype. De app heeft namelijk twee functies, de achterkant van het schilderij zien én speciale elementen scannen. Hier onder een visualisatie van een van de schilderijen die gescand kon worden met de speciale elementen omcirkelt. 
Hier een klein deel van mij proces voor het logo, ik heb zo goed mogelijk de achterliggende gedachtes mee proberen te nemen. Denk aan 
Ik was ook verantwoordelijk voor het logo van de app. Omdat het ging over de achterkant van een schilderij besloot ik de app Flip te noemen, met de F omgedraaid. Ook heb ik een schuine lijn door het logo zitten waardoor een deel transparant is en het andere deel niet. Dit geeft al een soort van hint dat je ergens "doorheen" kunt kijken. Het vierkante gradiënt er omheen heeft de kleuren van het Noord Brabants museum en het vierkant stelt een schilderij voor.
Zo zag het homescreen er uiteindelijk uit. Verdere uitwerkingen van de app zijn door andere teamleden gedaan.
Noor Brabants Museum app
Published:

Noor Brabants Museum app

Published: