Logo i bevægelse
Interaktivdesign 2017-2020, Uge 10, 2018
Cecilie H. Hansen
Min bevægelse
Efter at have filmet en masse forskellige bevægelser, såsom hoppende bolde, fisk som svømmer og døre i togene der lukker, kom jeg frem til gerne at ville arbejde med vand der stiger i et glas.
Jeg ville gerne have at mit ord kom ud af vandet, og blev skabt i det negative rum der opstod når vandet steg, så jeg tog udgangspunkt i de bevægelse som bølgerne havde, og hvordan vandet steg når det blev hældt ned i den runde karaffel.
- Desuden kunne boblerne bruges til at skabe lidt liv i animationen.

Ud fra de former der blev skabt af det stigende vand og fra de skvulpende bølger, vidste jeg at jeg ville have noget rundt og blødt at arbejde med, og måske også noget som var lidt skævt - ligesom bølgerne kunne være.  

Med disse krav i mit baghovede, gik jeg i gang med at brainstorme på hvad vand egentlig var, og valgte ordet "Liquid".
Jeg kom frem til disse 3 værdiord for hvordan bevægelsen opførte sig, og hvordan mit logo skulle se ud;
Rundt, Legende og Blødt.
Typografering
Efter skitserne var på plads, og jeg havde fået undersøgt hvordan bølgerne i mit vand opførte sig mens vandet steg, begyndte jeg at overveje skrifttyper til mit logo.
Jeg ville have noget som var rundt, blødt og legende. Jeg prøvede meget at finde nogle med runde former, eller bølger i deres store "Q". Det var vigtig for mig at fonten ikke blev for skarp eller seriøs, da vandet var så legende og fri.

Jeg valgte at gå med fonten, Hobo Std. Medium, da den havde en god rund kant som jeg kunne arbejde med, og fordi fonten i sig self så lidt skæv ud - hvilket gav mig ideén til hvordan jeg ville arbejde med den senere hen når logoet skulle animeres.

Jeg valgte at arbejde i versaler, da formerne på bogstaverne hér havde mere luft, og var mere runde i kanterne.
Jeg vidste at jeg ville have en form som repræsenterede den karaffel vandet var blevet hældt op i, i min video, så jeg begyndte at arbejde med buer.
Da jeg var tilfreds med buens vinkel, og spatieringen mellem bogstaverne, lavede jeg manuelt buer på toppen af bogstaverne, så de kom til at se mere runde og bløde ud.
Det slog mig først efter dette, at det sidste eksempel på mit logo godt kunne ligne en fisk, og derfor valgte jeg at firmaet som det animerede logo skulle være til, var en dyrehandel som kun sælger akvarier og fisk.
Resultatet
Logo I Bevægelse
Published:

Logo I Bevægelse

Et logo baseret på én bevægelse

Published: