Thomas Ladegaard's profile

Salgsuddannelse i Q8

Når man skal vaske trapper, starter man oppefra. Og når man skal indarbejde en ny salgskultur i Q8, starter man med de chefer, der hver eneste dag styrer salget ude på selskabets mange stationer over hele landet. Det sker med en uddannelse i salgsledelse, der inddrager helt nye læringsmetoder og bl.a. giver lederne mulighed for at dygtiggøre sig på direkte på deres iPhone.

"Hvis man skal opnå nye resultater, skal man turde gå nye veje", fortæller Søren Heissel, der er sales training manager i Q8. "Det gør vi med en uddannelse i salgsledelse, hvor danske ledere for første gang får muligheden for at træne på mobilen midt i en travl hverdag. Vi bliver bombarderet med information og retningslinjer hele tiden. Nu skærer vi igennem og giver vores ledere lige præcis de værktøjer, der gør det nemmere at drive forretningen i hverdagen."

Et enormt potentiale Q8 har med Qvik To Go konceptet skabt sin egen kategori i dansk retail. Her får man høj kvalitet, god kaffe og en ordentlig sandwich mens man er på farten. Nu går Q8 skridtet videre:
"Nu går vi skridtet videre ud på stationerne", siger Søren Heissel. "Vi har et unikt produkt, som kunderne er glade for. Men vi har også et enormt potentiale i at skabe en salgskultur, hvor vi på stationerne sælger med omtanke. Det er den lille ekstra omtanke, når kunden har lavet en kop kaffe, og man så lige kort viser kunden en friskbagt kanelsnegle. Den ekstra omtanke gør den store forskel – for os og for kunderne."
Derfor har Q8 iværksat et indgående uddannelsesforløb i salgsledelse, hvor samtlige forretnings- og souschefer over 43 arbejdsdage træner intensivt med salgsholdninger – og helt konkrete værktøjer til, hvordan man som salgsleder får succes i hverdagen.

Klare resultater Resultaterne af uddannelsen er allerede klare og målbare. "Vi startede med et enkelt distrikt i Q8 for at se, hvilken effekt uddannelsen faktisk havde i forhold de andre distrikter", fortæller Søren Heissel. "Forskellen var markant. Vi har nu fokuserede salgsledere, der kan holde et godt salgsmøde motivere sine medarbejdere i hverdagen og sikre bedre resultater i hverdagen. Jeg er glad for, at det nu er alle vores medarbejdere, der kommer igennem forløbet!"

Mobil læring og Blended Learning Alle forretnings- og souschefer i Q8 har i forvejen en iPhone som et arbejdsredskab, og som en del af uddannelsesforløbet får alle deltagerne adgang til et nyt mobilt univers på q8salg.dk. Her kan de løbende hente de bedste salgstips, se inspirerende videoer og deltage i en række løbende konkurrencer.

"Den mobile læring er bare en af de nye læringsmetoder, som Q8 tager i brug med den nye uddannelse", fortæller Thomas Ladegaard, der som partner i LADEGAARD A/S har leveret træningen og platformen til Q8. "Samtidig med at deltagerne arbejder på deres iPhone, bruger vi Facebook intensivt til at følge salgslederne og som et effektivt værktøj til at holde dialogen og udviklingen i gang.

Det virker – og det gør at læring ikke er noget, der foregår ved festlige lejligheder på en lækker kursusgård. Læring skal hjem i hverdagen og føre til forandringer hjemme på den enkelte salgsleders station."
Salgsuddannelse i Q8
Published:

Salgsuddannelse i Q8

Når man skal vaske trapper, starter man oppefra. Og når man skal indarbejde en ny salgskultur i Q8, starter man med de chefer, der hver eneste da Read More

Published:

Creative Fields