Marta Montenegro's profile

Català il·lustrat

“Català Il·lustrat” és un projecte que consisteix en la realització d’una sèrie de dissenys minimalistes que representen frases fetes de la llengua catalana, un exercici que vol reivindicar l’ús de la llengua popular i tradicional a través del disseny.





Fes memòria. Quants cops has utilitzat una frase feta o un refrany dins d’una conversa quotidiana? Si ho has fet, és molt probable que alguna vegada la gent del teu voltant es sorprengués o li fes certa gràcia.

I és que els refranys, dites, expressions i frases fetes tradicionals catalanes sembla que estiguin exclusivament vinculades a un perfil de
persona de poble i d’edat avançada.​​​​​​​


Si ens hi parem a pensar, són mots i versos que donen un toc de gràcia al llenguatge, ja sigui escrit o oral, i fan que el que escoltem o llegim agafi un caire molt més amè i singular.

Fins i tot de vegades, gràcies a un refrany o frase feta, arribem a interpretar o a expressar una idea que descrita amb paraules “normals” no hagués estat definida tan encertadament. Així doncs, hi ha motius per tornar a promoure l’hàbit denraonar amb aquest vocabulari.
A través del disseny gràfic s'ha volgut crear un projecte que té un objectiu més enllà de l’estètica, i és incorporar un rerefons, un missatge, un objectiu... una reivindicació.

El disseny és un mitjà que pot arribar a transportar emocions i coses intangibles, que pot ser l’eina per elevar qualsevol pensament o idea que es vulgui comunicar.

El Català Il·lustrat té el repte d’impulsar frases fetes populars per fer-les més atractives, conegudes i intentar que poguem tornar-les a utilitzar amb més naturalitat!

___




On puc aconseguir les samarretes? Troba-ho a:



Idea original i disseny gràfic: Marta Montenegro
Comercialització i producció: Partisano.cat


Català il·lustrat
Published:

Català il·lustrat

“Català Il·lustrat” és un projecte que consisteix en la realització d’una sèrie de dissenys minimalistes que representen frases fetes de la lleng Read More

Published: