4 STUDIO's profileYaroslav Mytsiuk's profile

Taras Shevchenko Illustration&sticker pack



Вірші Шевченка крізь сучасні тренди: як слова Кобзаря описують соцмережі, найпопулярніші платформи 
і навіть штучний інтелект

Знайомий всім нам Шевченко ще зі школи зображувався як старий чоловік у шапці 
та з суворим виразом обличчя. Стереотипи в сприйнятті національного героя і його символу вже давно стали банальщиною, яка чомусь продовжує існувати. 
От черговий день, коли ми вшановуємо його памʼять і бачимо знову: калина, лелеки, тужні пісні й Пророк із сумними очима в смужковій шапці. Знову.

На щастя, українські креативники вже не перший рік намагаються переглянути образ Тараса та змінити його, показуючи, що він був не тільки великим поетом, Пророком долі народу, а ще й харизматичним молодиком, рядки якого мають більше сенсу, ніж може здатися на перший погляд.

З нагоди Шевченкового дня 9 березня, ми в креативній агенції 4STUDIO вирішили долучитись до ідеї переосмислення образу Тараса і показати, що він та його слова, як і дві сотні років тому, — сучасні, зрозумілі та близькі нашому суспільству.

А що може зобразити це найкраще? Ілюстрації, звичайно.





Тараса Шевченка недарма називають Пророком. Він писав, мов у воду дивився. 
Його слова не тільки перегукуються з нашою сьогоднішньою боротьбою з росіянами, а й стосуються багатьох повсякденних речей. Що для нас соцмережі, онлайн-сервіси та платформи? Для більшості людей — це сучасність, невідʼємна частина нашого життя. Мова тут йде не тільки про молодь, а про суспільство загалом. Бо й люди старшого віку успішно підкорюють різні застосунки та використовують їх у житті. 
Ні для кого не є секретом, що кожна соціальна мережа чи сервіс має свій унікальний стиль і якийсь «характер». Працюючи щодня з ними, ідея поєднати слова Шевченка 
і трендові сервіси виникла сама собою. Ми хотіли таким чином показати, що Шевченко і його рядки актуальні завжди, за будь-яких обставин.


З цієї серії ілюстрацій з образом сучасного Шевченка і його слів, що влучно описують актуальні соцмережі та сервіси, якими користуються українці у повсякденному житті виник ще й стікерпак.


Taras Shevchenko Illustration&sticker pack
Published:

Taras Shevchenko Illustration&sticker pack

Published: