Michal Smiraus's profile

Biano Studio Explainer Video

O projektu
Internetový vyhledávač nábytku Biano.cz si dal za cíl nelehký úkol – ukázat lidem, že nakupování nábytku přes internet je stejně snadné, jako objednat si tričko nebo mobilní telefon.

Jak ale člověk z monitoru pozná, co se mu bude do interiéru hodit a co nikoliv? Proto vznikla online aplikace Biano Studio, jednoduchý editor, v němž má uživatel možnost vytvořit si přibližný návrh vlastního pokojíku a zjistit, kterému nábytku to pohromadě sluší ze všeho nejvíc.

Při té příležitosti jsem měl možnost vytvořit krátké animované video, které by ve zkratce návštěvníkům Biana možnosti editoru přiblížilo. Níže je proces, jak video vznikalo a co všechno bylo při jeho vzniku potřeba vytvořit.

Finální videa
Nakonec vznikla hned dvě videa – původní delší pětatřiceti sekundová verze a její zkrácená varianta, údernější bumper, o délce pouhých šesti sekund.

 Původní dlouhá verze  ​​​​​​​
↓ Zkrácená verze 
Storyboard
Třicet pět sekund není mnoho a vměstnat do nich všechno podstatné zpočátku představovalo nelehký úkol. Výborně se proto osvědčil nejen scénář, ale především často opomíjený storyboard. Díky němu je mnohem jednodušší představit si finální animaci a odhalit řadu neduhů při následné tvorbě. 
Ilustrace
Aby bylo vůbec co animovat, bylo nutné vytvořit pár ilustrací. Paleta barev byla v rámci Biano Studia předem definovaná, což mi práci do značné míry usnadnilo. Vycházel jsem z odstínů modré, které v rámci editoru převažují, a doplnil je o další barvy tak, aby spolu dohromady hezky ladily.
Animace
S hotovými ilustracemi jsem se mohl pustit do další fáze tvorby – animování. Aby video odsýpalo, ale zároveň bylo pro diváka stále srozumitelné, snažil jsem se soustředit především na to podstatné a příliš nezabíhat do detailů, které by zbytečně natahovaly stopáž videa. Přechody mezi scénami jsou proto svižnější, místy zkratkovité. Pokusil jsem se toho nicméně rozpohybovat co nejvíc, aby scény působily živě a diváka nenudily.

Níže jsou ukázky několika záběrů z videa.

A teď hurá navhrovat!
Biano Studio Explainer Video
Published:

Biano Studio Explainer Video

Published: