mees blankevoort's profile

Portfolio Mees Blankevoort

Portfolio Mees Blankevoort:
Over mij:
Ik ben een 21 jarige multi-instrumentalist, singer/songwriter, producer & componist. 
Sinds mijn jeugd ben ik altijd al bezig met muziek maken en uitvoeren: op mijn basisschool heb ik heel veel mogen leren over zingen, ik heb namelijk mijn basisschool opleiding gevolgd aan de Koorschool Sint Bavo te Haarlem, hier heb ik dagelijks twee uur per dag besteed aan het ontwikkelen van mijn stem en mijn theoretische kennis van muziek. Later ben ik nog zelf doorgegaan met het maken van muziek; ik maak namelijk sinds mijn 11e autonome muziek en ben sinds mijn 15e bezig met het schrijven van (over het algemeen Nederlandse) teksten voor muziek. Ik ben met dit voornoemde begonnen omdat ik het gevoel had dat ik een bepaalde emotie die ik lastig kon uiten in dialogen, in muziek wél kon verwoorden. 

Sinds de start van mijn carrière heb ik allerlei uitersten van muziek willen verkennen; ik begon ooit als 15 jarige met emotionele introspectieve rap teksten te schrijven en ben inmiddels veel bezig met teksten te schrijven die gaan over hoe ik de wereld zie en voel. Naast mijn grootste interesse muziek heb ik ook nog een ander groot interesse namelijk visueel beeld, ik heb afgelopen jaar, waar tijd was, mij geprobeerd te oriënteren op het vlak van acteren/op beeld uiting geven aan mijn verbeelding van mijn muziek. 

Op mijn huidige opleiding (HKU Muziek & Technologie) heb ik de beleving van mijn zijn als producer/songwriter zeer mogen verbreden, in een aantal fictieve productie opdrachten heb ik de rol van productieleider, tekstschrijver & conceptontwikkelaar op mij genomen. In de hieronder te beluisteren geluidsvoorbeelden kan men terughoren (en lezen) welke projecten ik wat aan bij heb gedragen. Ik ben door de inzichten die ik heb gekregen door deze opdrachten mijzelf in de toekomst gaan zien als een persoon die men kan inschakelen om een nummer te laten schrijven, in welke context dan ook.
In dit project heb ik de productie/compositie van de muziek gedaan, songwriting gedaan, meegeholpen aan het script schrijven en geacteerd.
Dit nummer heb ik gemaakt voor een schoolopdracht; hier moesten we "in de stijl van" een nummer schrijven, produceren en vervolgens door een ander laten remixen voor een "live" versie ervan. Voor deze opdracht heb ik met mijn groepje medestudenten als artiest waar wij voor gingen schrijven de band "Doe Maar" gekozen. Ik heb in dit nummer de tekst, melodie en harmonieën geschreven.
In dit (redelijk gedateerde) project heb ik qua muzikale elementen alles zelf gemaakt/gedaan en heb ik tezamen met twee filmmakers nagedacht over de storyline van de videoclip; óók zie je mij in de videoclip spelen.
Dit nummer heb ik voor een schoolopdracht gemaakt; hierbij moest ik een buitenmuzikaal concept bedenken en hier vervolgens een aantal muzikale parameters aan verbinden. Mijn concept hiervoor was: "wraak", ik heb dit onderverdeeld in twee fases; fase 1: "Onwetendheid & Ontdekking"; eerst weet je van niks -> vervolgens ontdek je hetgeen wat tot wraak zal leiden, fase 2: "Plannen & Wraak"; na fase 1 ga je je wraak plannen en bedenk je allerlei dingen die wel niet degene op wie je wraak wil nemen zou willen aandoen -> vervolgens barst dit los in de wraak.
Mijn spotify pagina
Portfolio Mees Blankevoort
Published:

Portfolio Mees Blankevoort

Published:

Creative Fields